English
english
German
Italiano
srbski
Makedonski
www.prijevodi-tumaci.com
Mirna Barišić
Mirna Barišić,
voditelj ureda
"Naše usluge rastu zajedno sa željama i potrebama klijenata, tako vam danas nudimo sve prevoditeljske usluge na jednom mjestu."

PREVOĐENJE FINANCIJSKIH DOKUMENATA

 

Dajemo vrijednost vašem novcu
U vrijeme globalizacije, više ne vrijedi da su samo multinacionalne kompanije globalna poduzeća koja posluju u nekoliko država ili na nekoliko kontinenata. Globalizacija je potaknula povezivanje svih vrsta institucija i poduzeća koja međusobno posluju, što zahtijeva točne prijevode sa sadržajem financijske prirode. Poduzeća moraju biti svjesna da ne vrijede u svim državama isti računovodstveni standardi i  zakoni, stoga dolazi do velikih razilaženja kod razumijevanja terminologije iz područja financija. U prevoditeljskom poduzeću Alkemist brinemo se da se jednako značenje zadrži i u prijevodu.

Zahtjevnost financijske terminologije
U Hrvatskoj imamo svoje računovodstvene standarde, dok u drugim državama postoje drugi standardi. Međutim, i u zemljama u kojima se priča isti jezik (Velika Britanija i SAD), za isti pojam upotrebljavaju se sasvim drugi izrazi, kod kojih prevoditelj mora biti izuzetno pažljiv prilikom prijevoda. Upravo zato, u Alkemistu dokument pažljivo pregledamo a tek onda izabiremo odgovarajućeg prevoditelja, koji će prevoditi vaš dokument. Kod financijske dokumentacije termini se uglavnom ponavljaju, stoga moramo biti sigurni da ćemo za pojedini pojam uvijek koristiti isti izraz, odnosno biti konzistentni. Kako bi to mogli jamčiti koristimo CAT alate i njihove prijevodne memorije. Sve nabrojeno jamči da će vaši prijevodi biti stručno prevedeni, konzistentni i u što kraćem roku isporučeni.

Povjerljivost dokumenata
U Alkemistu smo svjesni da su financijski dokumenti uglavnom povjerljive prirode. Upravo zato slijedimo uputstva za rad sa povjerljivim dokumentima, što znači da će vaše povjerljive informacije i dalje ostati povjerljive.

Zatražite ponudu za prijevod vašeg teksta: info@alkemist.hr, +385  1 6181 537